Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felújított kerékpárok

Felújítások és Restaurálás.

Felújítás alatt azt értjük, hogy egy még megmenthetőnek ítélt külalakú kerékpárt részlegesen, vagy teljes mértékben felújítunk, de nem feltétlenül törekszünk az eredeti kinézetre és műszaki tartalomra, sokkal inkább fontosabb a napi használhatóság.

Egy tetszetős vázformával, az eredeti alkatrészek részleges megtartásával, de modern alkatrészek ötvözésével érdekes és izgalmas színek alkalmazásával vagány kerékpárt építhetünk.

Restaurálás során törekszünk az eredeti állapot visszaállítására, amennyire ez lehetséges.

Sok esetben nem cél a kerékpár napi használhatósága sokkal inkább az értékének megőrzése, vagy növelése. Ez nagyobb  értékű kerékpárok esetében kifizetődő.

Jelenleg is több kerékpár vár a felújítására, ezek közül is lehet választani. Ez esetben a kiválasztott kerékpár az új tulajdonosa elképzelései szerint épülhet.

 Felújításra váró kerékpárjaink megtekinthetőek a galériában.

 Bianchi 748 Rekord  bianchi-kicsi--1-.jpg

 bianchi1.jpg

A kerékpár 1981-es gyártású, és érdekessége, hogy még meg volt a Bécsi kerékpár kereskedő matricája a vázon amikor hozzánk került.

A bringa kompletten, de kopottan érkezett hozzánk, szerencsére a gondos konzerválásnak köszönhetően a szerkezeti részei nem korrodálódtak el. Első megközelítésben szerettük volna a váz fényezését megmenteni, de nagyon kopott volt a festés és szakadozott a matricázat.

A kerékpár teljes restauráláson esett át. Homokfújás, fényezés, polírozás új küllők, monoblokk és singók. Az eredeti alapján újragyártottuk a matricákat. Hiányzott az eredeti nyereg, ezt azóta sem tudtuk pótolni, valamint az ötös Campagnolo fogsor egy hatos Shimanora volt cserélve. Mivel eredetit már nem lehet újonnan beszerezni egy jó állapotú használt alkatrész beszerzéséig egy új SunRace helyettesíti.

A kerékpár értéke a felújítást követően ezer euró fölötti, de ezt most megveheted 210.000,- Ft-ért. Befektetésnek sem utolsó, de egy sportos irodának is a díszére válik.

Természetesen napi közlekedésre is alkalmas.

További fotók a részletekről a képgalériában találhatóak.